Puolivuotias koira jouduttiin lopettamaan vakavien vammojen vuoksi.

Poliisi sai lauantaina puoli kolmen aikaan yöllä ilmoituksen, jonka mukaan Kultahiekan leirintäalueella Nummi-Pusulassa pahoinpideltiin koiraa.

Poliisipartion saapuessa paikalle noin puolivuotias leonbergin narttu oli erittäin peloissaan. Koiran silmät verestivät ja sen päälaella ja rinnassa oli verta. Koira ei pystynyt kävelemään. Eläin toimitettiin koirahoitolaan saamaan hoitoa.

Tuusulalainen vuonna 1962 syntynyt mies kertoi poliisille kouluttaneensa koiraa, koska se ei osannut olla haukkumatta. Koira oli miehen vaimon ja se oli miehellä hoidossa.

Maanantaina koiran tutkinut eläinlääkäri totesi, että koiran oikean olkavarren luussa oli paha pirstalemurtuma. Lisäksi jalan toinen ranneluu oli murtunut. Koiralla oli ruhjeita ympäri kehoa ja sen silmät olivat veriset. Silmien verestävyyden epäillään aiheutuneen joko kovasta iskusta päähän tai kuristamisesta.

Koiran rinnalla oleva veri oli ilmeisesti peräisin koiran suusta: koira oli purrut omaan kieleensä reiän.

Koiran omistaja päätti yhdessä eläinlääkärin kanssa, että koira oli parasta lopettaa. Vaativien leikkausten ei olisi voitu taata onnistuvan.

Miestä epäillään eläinsuojelurikoksesta.

-------------------------------------------------------------------------------

Tuommosille linnaa.