Tänään oli tuo joensuun näyttely, ja pitkästä aikaa ollaan taas kehissä. Aamulla noin klo. 9 lähdettiin ja olimme perillä jälkeen 11. Lähdin yksin Iivanan kanssa näyttelyalueelle, sillä jos olen sen kanssa yksin, se käyttäytyy paremmin. Kehän odottelu sujui kivasti. Otimme vähän motivaatiota kun oli iso ruohoalue siinä kehän vieressä ja tilaa riitti.

Mutta kehän kunto oli kauhea, ruoho oli kauhealla kuopalla, ja sai etsimällä etsiä tasaista paikkaa. Meitä ennen oli kaksi koiraa, mutta vuoromme tuli suht. nopeasti. Tässä arvostelu:

Hyvin vahvarakenteinen uros jolla vahva pää ja ahdas alaleuka. Hyvä kaula ja selkälinja. Oikeat mittasuhteet, vahva luusto. Tulisi olla paremmin kulmautunut edestä, riittävästi kulmautunut takaa. Hyvä turkki. Koira liikkuu ahtaasti takaa ja kovin epävakaasti edestä (tuomari sanoi myöhemmin että linkkaa) Etuliikunta laskee palkintosijan.

Tuloksena oli EVA, sillä koira linkkasi. Tämä jäi minua hieman nyppimään, sillä en itse huomannut mitään epätavallisesta poikkeavaa. Johtuisikohav sitten nurvokentästä, joka oli hirveällä kuopalla, ja kehä oli muutenkin pieni. Mutta viimeinen lause mietityttää, jos Iivana olisi juossut kunnolla, olisiko ollut mahdollista, että olisimme saaneet ERIn ja päässeet palkinnoille? Sitä emme saa kenties ikinä tietää..


Seuraava koitos on 24.5 Oulaisen ryhmänäyttelyssä, tuomarina Marjo Järventölä ja 25.5 Lapinlahdella, tuomarina Jari Laakso. Että ensi viikkoon!